• Gentleman Yacht since 1916
  26 meter
 • Interieur
  Miró Gentleman Yacht
 • Route Limburgeois
  Nederland, België & Duitsland
 • Winterhotel Maastricht
  2 persoons luxe hut..2 persons Luxury cabin
 • Route Ravel
  Fiets - & vaar vakanties
 • Maastricht - Parijs
  Chateau de Pierrefonds

 

4 landen tour Fiets - Vaar Vakantie 2021

14 dagen - Fiets Vaar Vakantie met Mooie vlakke Fiets routes

De Prachtige Maasvallei Fiets route

Door de prachtige Maas valleien in de Euregio

Holland - België - Frankrijk -  Duitsland 

 De 4 landen Maasvallei route is een Fiets paradijs bij uitstek met meer dan 2000 km. autovrije fietspaden van goede kwaliteit, super bewegwijzerd en met een voortreffelijke gastronomie, beroemd om zijn Verfijnde streekgerechten, talloze Belgische biersoorten en heerlijke Chocolade.

De fiets - Vaar vakantie begint in Maastricht, de Culturele en historische hoofdstad van Limburg .in de directe omgeving van het Gouvernement waar de Europese verdragen van Maastricht werden ondertekend en direct naast het Kasteel ( Woonhuis ) van de wereldberoemde Violist en Orkestleider Andre Rieu

Op de Route bezoeken prachtige Oude Steden en dorpen
Maastricht - Luik - Namen - Dinant - Waulsort - Givet - Rivière - Huy -  Maastricht - Aachen - Eijsden - Voeren - Kanne - Rekem - Maasmechelen - Bree - Abdij Achel - Fort Stevensweert - Maaseik - Museumstad Thorn - Maastricht.

Reisduur:  14 dagen  

  hotel yacht miro    Gentlemen Yacht since 1916

Dit prachtige Hotel Yacht Miró ***** is meer dan 100 jaar in de vaart En uw Fiets-Vaar avontuur begint op dit in 2014 volledig gerestaureerde en nieuw gemotoriseerde Historische Salon Yacht Origineel Gentlemen Yacht since 1916. ( Max. 10 gasten )

Het Prachtige en Luxe Salon Yacht MIRÓ ***** is uw luxe varende hotelletje dat u op uw reis zal begeleiden. En u een voortreffelijk logies bied zonder dat u elke dag koffers moet pakken om verder te kunnen fietsen . U fiets of wandelt op uw gemak zonder problemen tot u weer op de afgesproken plaats komt waar u de Miró***** weer aantreft . U kunt ook een paar fietsdagen overslaan en een heerlijke dag in een lekkere dekstoel aan boord genieten van de vaartocht wat u wilt . En natuurlijk is er genoeg tijd voor museum of een stadsbezoek . U maakt een heerlijk afwisselende Fiets - Vaarvakantie door het dal van de Rivier de Maas en de gastvrije ommelanden , een geweldig mooi historisch landschap ingebed tussen Nederland België en Frankrijk.

Individuele of groeps vakantie met luxe Hotelschip MIRÓ***** Afvaart is mogelijk voor Groepen of Full Charters ( Max 10 pers. )
mogelijk 
van April.Tot Okt.  

E-Bike Huur Inclusief: First Class E-Bike / Pedelec


Victoria e-Trekking 7.5 ***** E - bike Luxe Model met 136Km 415 AMP. accu – 7 versnellingen, super sterke midden motor ( Bosch system ) - traploos, verstelbaar stuur – Terugtrap rem + 2 Hand hydraulische remmen + gell zadel , 2 fietstassen, regenponcho, fietscomputer, fietshelm en anti- lekbanden.• Uitgebreide fiets- en routekaarten en toeristische info,s

Tourgegevens
Totale lengte per fiets circa 40 km per dag . Totale lengte per schip circa 350 km.

Mooie fietsroute over Vrijwel vlakke en enige lichtglooiende fietspaden en lokale wegen, alternatieve fietsroutes zijn mogelijk. Moeilijkheidsgraad I / II.

1e dag
Een hartelijk welkom en Cruise vaart met de Miró***** naar Luik U komt met eigen vervoer naar Maastricht. Inschepen om 12.00 uur in de haven Maastricht (de haven heeft voor u gereserveerde parkeerplaatsen). Aan boord een hartelijk welkom met welkomst Champagne kennismaking met de Gasten en Staf . Uw fietsen worden vakkundig en voor iedereen persoonlijk afgesteld.

Hierna varen we met de Miró***** naar Luik, via de nieuwe sluizen van Lanaye (18mtr. verval). Dit zijn de Grootste sluizen in de Maas en het is dan ook een imposante gebeurtenis. We meren af echt midden in de historische Altstad aan het museum aquarium Du Liège. Het Diner is in Luik en 's avonds is er de gelegenheid voor een stadsbezichtiging met de kapitein hij neemt u mee naar oude stad de Citadel en het beroemde Café Chantant Le Jardin des Ollivette waar de Luikse volksmuziek en Franse Chansons de stemming bepalen.

2e dag: Luik- Namen ( ca. 24 of 40 km.)
Vroeg in de morgen Gezellig Kapiteins ontbijt. Na het ontbijt is er de gelegenheid voor een bezoek aan de beroemde zondagsmarkt La Batte, de langste markt van België Daarna vaart de Miró***** richting Namen over de Route -Ravel, langs machtige staalfabrieken die de industriële rol van de rivier de Maas benadrukken. De route wordt mooi afgewisseld door beboste hellingen waarin nog nooit iemand zijn intrek heeft genomen. De route passeert ook verdwaalde oude kastelen. In Amay of Boven de sluis van d'Ampsin-Neuville gaat u van boord en maken we de tour verder per fiets naar Namen voor de Afternoon Tea. Namur is de Hoofdstad van Wallonië gelegen op de splitsing van de Sambre en de Maas. En s 'avonds maakt u zeker een wandeling naar het machtige Citadel van Namen en de Prachtige Oude Binnenstad. We overnachten onder de romantische verlichte muren van het imposante Chateau Namur .

3e dag: Fietstour naar Dinant ( ca. 29 km of 54 Km )
De fietsroute bevindt zich in het Maasdal van Namen tot Dinant. Op de linkeroever bevindt zich het aardbeienstadje Wepion. Op de andere oever passeren we Profondeville en Rivière met het uitzichtpunt 'Sept Meuse'. Dit biedt een adembenemend uitzicht over zeven Maasvalleien op de rechteroever. Hier kunt u een extra Route maken naar het beroemde klooster van Maredsous en Maredred beroemd om zijn Kloosterbier en Heerlijke kaas. De route vervolgt langs het typische maasdorp Dave-Frenes en Godinne met het mooie 17de eeuwse Spaanse slot Yvoir en de prachtige abdijbrouwerij van Leffe. Gastvrije vriendelijke kleine dorpen waar het Belgische bier voortreffelijk smaakt. Kort voor Dinant staan de beide oude vestigingen Poilvache rechts en Crèvecoeur links. Deze staan recht tegenover elkaar. Ook een prachtige natuur is vandaag de beloning. U ontmoet de Miró***** weer midden in de gezellige altstad van Dinant.

4e dag: van Dinant naar het Franse Givet ( ca.30 km .)
Ontbijt Cruise naar Waulsort Het dal verengt zich achter Dinant, de dorpjes worden zeldzamer en de rotsen steiler. Zij geven het landschap een eigen wild karakter. Op de rechteroever passeren we Anseremme. voorbij de sluis naar het Château van Freyr, het kleine Versailles aan de Maas. Daarna begint in Waulsort onze fiets tocht en richting Hastière. Hier bezoekt u zeker de oude Romaanse abdijkerk. En verder gaat de fiets tour richting Givet in Frankrijk , de stad die de poort van Frankrijk wordt genoemd. De terugweg gaat over een prachtige alternatieve route. Vandaag kunt u ook een rustdag houden of een kortere route fietsen. In de omgeving van Waulsort is van alles te zien en te beleven. 15.30 uur is er een romantische Afternoon Cruise naar Poilvache gepland. Hier in Rivière overnachten we op een rustig plekje aan de schilderachtige oever van de rivier en kunt u als u nog energie overheeft met de schipper een heerlijke wandeling maken naar de ruïne van het machtige kasteel Poilvache

5e dag: La Plante - Rivière - Huy ( ca.32 km.)
Tijdens uw ontbijt vaart de Miró***** door een prachtig Berg landschap naar La Plante. Vanaf La Plante een fietstour via Marche-les-Dames (hier verongelukte in 1934 de Belgische koning en alpinist Albert I tijdens het beklimmen van de steile rotsen) naar Huy. Hier overnachten wij aan de mooie stadskade. Huy is een vredig stadje met mooie kleine straatjes en steegjes en een oeroude traditie in metaalverwerking. De goudschat van de Kathedraal Notre Dame is uniek en gemaakt door de beroemde (1200 n. Chr.) edelsmid Godfried Von Huy. Vanaf de Citadel geeft de stad u een onvergetelijk uitzicht over het plateau van Sartre.

6e dag: Huy - Maastricht (ca. 27 km.)
's Morgens vroeg varen we tijdens het ontbijt de zon tegemoet naar Luik. Daar start de Fietstour langs havenkades en ijzergieterijen. Via het landelijke Monsin en Visé passeren we de grens en fietsen langs prachtige appelgaarden naar het Kasteel Eijsden en door een prachtig Limburgs land naar Maastricht. Op donderdagavond zijn alle winkels en belangrijke musea geopend tot 21.00 uur en 's avonds drinken we nog gezellig bij kaarslicht een drankje op het mooi verlichte dek van de Miró*****

7e dag Rustdag
Ontdek de Mooie stad Maastricht
Vandaag hebben we een relax dag en kunt u de Altstad Maastricht bezoeken Maastricht is de 2e Monumentenstad van Nederland met een Grote Historie prachtige musea en gezellige pleintjes, En de stad voor gezellig winkelen. u kunt vandaag verder uw eigen plan maken

8e dag : Begeleide Fiets tour naar Aken
De stad van de beroemde keizer Karel de Grote
Vroeg in op en een stevig ontbijt en met onze gids via het Limburgs heuvelland naar het Land van Aken via Margraten ( het grootste Amerikaanse Militaire begraafplaats uit de 2e wereld oorlog ) naar Vaals het 4 landen punt - Nederland Belgie neutraal Morresnet – en Duitsland . Van hieruit naar het Prachtige Aachen en bezoeken we de Altstad en Dom met de troon en graftombe van Karel de grote .

9e Dag De Haspengouw
Fietsen en genieten met al je zintuigen. 
Morgens gezellig Kapiteins ontbijt. En varen we naar kanne - Hier gaan de fietsen van boord en beginnen we na de tourbespreking onze fiets tocht door de Haspengouw naar het imposante kasteel Alden Biesen Het Grootste kasteel tussen Loire en Rijn , en het Historische Rekem.( Mooiste dorp van Vlaanderen ) Een heerlijke landelijke Fiets- tocht door de fruittuin van Belgie. Bij terugkomst aan boord in Kanne Middag Thee en Koffie . Hier is ook het diner en overnachten onder de mooi verlichte stadsbrug u kunt hier de avond verder besteden naar uw eigen idee of de Mergelgrotten bezoeken

10e dag: Kanne - Rekem - Maasmechelen - Bree ca.27 of 45 km.
Pluk de betovering in Limburg.
Een heerlijk ontbijtvaart naar Rekum , en tourbespreking. De schipper heeft de banden spanning gecontroleerd. Onze fiets tour gaat door een betoverende wereld van legendarische kastelen wonderlijke sagen en donkere Bossen een mysterieus verleden eeuwenoude verhalen spelen zich hier af tegen een sprookjesachtig decor van zoete bloesem plukvers fruit , groene bossen en eindeloze vergezichten het Nationaal park hoge Kempen heeft je in zijn ban en laat je nooit meer los. We bezoeken de prachtige Middeleeuwse kasteelruïne Pietersheim de parel van Limburg. in Maasmechelen komen we weer aan boord van hier maken we een mooie vaar tour naar Bree hier meren we af hier overnachten we. s, avonds is het hier heerlijk wandelen door de kleine straatjes van dit kleine pittoreske stadje.

11e dag: Bree - Achelse kluis - Vesting Stevensweert . 25of 45 km
Proef la dolce Vita in Limburg  
Een Heerlijk Ontbijt en Tourbespreking. De schipper heeft uw fiets al buiten boord gezet en de banden spanning gecontroleerd. de Limburgse Kempen verrast je met mooie Fiets routes tussen uitgestrekte bossen indrukwekkende landduinen en mysterieuze vennen. We bezoeken de beroemde trappisten Abdij en brouwerij van Achel waar de Monniken u gastvrij onthalen op trappistenbier en vers gebakken brood . Prima fiets cafés langs de route en wil je niet zo ver vandaag ?? Dan kort u de route gewoon in en komt u weer aan boord. we varen naar het Vesting stadje Stevensweert hier overnachten we direct aan de stadsmuur van dit gezellige vestingstadje.

12e dag: Thorn - Maaseik - Thorn ca. .29 0f 42 KM
Grenzeloos genieten in Limburg
Tijdens het ontbijt heerlijk varen naar het beroemde Museumstadje Thorn en voert de fietsroute over de Grensmaas route tussen België en Nederland langs mooie oude boerderijen, - langs water en windmolens en stille dorpen en de mooie Limburgse meren naar de heerlijkheid Papenhoven en Maaseik verder gaat de fietstour naar het vestingstadje Maasbracht en Wessem en terug naar het beroemde witte stadje Thorn, Vergeet niet de goede gastronomie en de beroemde Belgische chocolade te proberen. Het oude Kloosterstadje Thorn is een waarlijk Museum en was tot de napoleontische tijd een zelfstandig mini staatje waar een Hoog adellijke Vorstin - Abdis regeerde. Hier ontmoet u de Miró***** uw varend Hotelletje afgemeerd aan de steiger buiten aan de stadswallen. Hier is vanavond de Mogelijkheid voor het traditionele en Feestelijke Captains diner of BBQ . Als u wilt vissen of zwemmen??? Het strand hier is prachtig en het zwem water is kraakhelder. Hier overnachten we. 's Avonds is het hier heerlijk wandelen en het uitzicht over de Maasplassen is echt overweldigend.

13e dag: Thorn - Born - Maastricht ca. 40 km.
Luister in vervoering naar de stilte op het water.
's Morgens vroeg varen we tijdens een heerlijk ontbijt de zon tegemoet over de prachtige stille Limburgse Meren naar het bedrijvige Maasbracht . Hier passeren we het machtige sluizencomplexen aan het begin van het Juliana kanaal richting Born en daar start onze Fietstour. Via het landelijke dorpje Stein fietsen we langs prachtige appelgaarden naar het dorpje Elsloo met zijn mooie Kasteel hier kun je heerlijk lunchen of koffie drinken. Verder fietsen we door een prachtig bosrijk Limburgs land naar historisch Maastricht. 's Avonds gaan met de Haventaxi of de Miró***** naar de altstad van Maastricht. Op donderdag zijn alle winkels en musea geopend tot 21.00 uur 's avonds en laat Maastricht zich van zijn gezellige Bourgondische kant zien. Bij terugkeer op de Miró***** nog een drankje op het met kaarslicht verlichte dek en kunnen we terug zien op een heerlijke dag.

14e dag: Terugreis
Na een heerlijk ontbijt om 10.00 uur, ontschepen en individuele terugreis. 

Het bijboeken van een extra nacht voor het begin of na afloop van de reis is beperkt mogelijk. ( 125 € per Hut ). Bel hiervoor met uw reisbureau of vraag dit aan reisleiding aan boord. Het diner is in gerenommeerde plaatselijke restaurants . Het meenemen van uw eigen fiets is beperkt mogelijk. ( Geen Korting)

Prijzen en Voorwaarden 2021
€ 2000,- per persoon. + € 195 - pp fiets verzekering, toeristenbelasting, energie Toeslag, haven gelden en doorvaartrechten. taxi Transfer donderdag avond Miró – Maastricht Miró.

inclusief  op deze tour:
• Welkomst Champagne of Café Complet
• Fiets - Vaar vakantie - River Cruise aan boord Hotel Yacht Miró***** (max. 10 gasten)
• Afternoon Thee / Koffie en sweets
• 14 dagen 13 nachten basis HP = uitgebreid schippersontbijt en lunchpakket.
• 2 persoons luxe comfort class de luxe buiten hut met dubbel bed, airco, CV, sat TV, safe, eigen badkamer met douche, toilet en wastafel
• Bedlinnen en handdoeken. Maidservice
• Elke dag Cabine reiniging
• Fietshuur, First Class Electro Fiets de Victoria e Trekking 7.5 ***** luxe model  met 130 km accu – terugtraprem + 2 Hydraulische hand remmen, 2 zijtassen, extra lange instap, 7 versnellingen, fietscomputer, regenponcho, reparatiemateriaal, een dubbel veiligheidsslot en fietshelm antielekbanden enz.
• Uitgebreide fiets- en routekaarten + toeristische info
• Voor elke Hut een GPS route navigator / E- Guide
• Meertalige reisleiding aan boord.
• Elke dag tour bespreking en toeristische info.
• Petit Restaurant service aan boord.
• Excursie en Historische stadsrondleiding Luik en een bezoek aan . het café Chantant Le Jardin des Ollivette.
• Begeleide fiets Tour naar Aachen.
• Div. wandelingen met de kapitein. en of Gids
• Warme Familiale atmosfeer
• Gebruik Wasmachine
Niet incl.  Diners - Fooien – entrees

Minimum for this trip is 8 Pers.

Hartelijk Welkom aan boord
  Miss Elly .
Capt.& Crew

grensland2   grensland3   grensland4   grensland5 

logo garant    

Dutch Paradise is aangesloten bij STO Garant.  Garantieregeling Reisgelden

Het aanbod Fiets-Vaar vakanties en Charters valt onder de garantie
van STO Garant. 
Zie website STO Garant.-
Dutch Paradise Voorwaarden & Prijzen

 

Contact Information

Contact :
Dutch Paradise - Boat & Bike Charters 
Holland - Belgium - France  - Germanie    
E-mail: info@Dutchparadise.Com
Web - Site WWW.Dutchparadise.Com 

Phone Booking Office : Hotel Yacht Miró.  00 31 (0) 653152840
Capt. Mps . Miró. direct - and Emergency Phone on tour
00 31 (0) 653152840  

Office Fleet Owner + 31 (0) 651416183 logo certo escrow

Veilig betalen - Safe payment

Locatie